Behandelingen

Mondhygiëne

behandelingen-gezonde-tandvleesGoede mondhygiëne zorgt voor een gezonde mond. Net zoals het dagelijks verzorgen van het lichaam is ook het dagelijks verzorgen van de mond belangrijk. Door dagelijkse mondhygiëne blijven tanden en tandvlees gezond en de adem fris. Mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de mond. De gezondheid van de mond heeft invloed op de gezondheid van het lichaam.

Lees verder

Bleken

behandelingen-blekenWilt u binnen een korte tijd weer een stralend wit gebit hebben? Wij helpen u graag om uw tanden op een veilige en effectieve wijze te bleken in een zo kort mogelijke tijd! Kortom, bent u op zoek naar de veilige én meest effectieve manier om uw tanden te laten bleken in een zo kort mogelijke tijd? Of u wilt meer informatie over het bleken van tanden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Lees verder

Kronen en bruggen

behandelingen-kroonEen kroon is een kapje van metaal, zirkonium, en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Lees verder

Facing

behandelingen-facingsEen facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden recht zetten.

Lees verder

Gebitsprothese

behandelingen-metalenframeprotheseEen gebitsprothese is een prothese die het hele gebit of een deel ervan vervangt. Een goede verankering van de prothese vergroot het gebruiksgemak. ls u nog een aantal tanden en kiezen hebt, maar niet voldoende om lekker te eten en praten, kunt u een gedeeltelijk gebit nemen. Ook als het restgebit niet stabiel is, er kiezen van de bovenkaak uit gaan zakken of als de beet heel ongelukkig is zonder vervanging van de getrokken kiezen is een gedeeltelijk kunstgebit een manier om de beet te herstellen en daarmee niet alleen het restgebit te beschermen, maar ook de functie te herstellen.

Lees verder

Consult implantologie

  behandelingen-tandimplantaatEen implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Lees verder

Sealen

behandelingen-sealenHet woordje ‘sealen’ is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to seal’. Dat betekent afdichten of verzegelen. Sealen bij de tandarts betekent dan ook het afdichten of verzegelen van groefjes en putjes in tanden en kiezen. De tandarts of mondhygiënist brengt een laagje kunststoflak of kunstharscement aan. Deze kan transparant of geelwit zijn.

Lees verder

Wortelkanaalbehandeling

behandelingen-wortelkanaalTanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.

Lees verder

Röntgenfoto’s

Tijdens een controle is het belangrijk dat we een goed beeld krijgen van uw gebit. Daarvoor maken we röntgenfoto’s. Dit doen we eens in de drie jaar.

Lees verder